fbpx
‘Laat uw perfecte droomtuin aan ons over’

‘Laat uw perfecte droomtuin aan ons over’

‘Laat uw perfecte droomtuin aan ons over’

Suriname Landscaping & Cleaning

Divers portfolio

Thuis is waar mensen veelal tot rust komen. Een smaakvol ingerichte tuin kan daaraan zeker bijdragen, want die maakt immers deel uit van het woongenot. “Met onze kennis willen wij voor elk budget de perfecte droomtuin creëren”, zegt Simeon Carbière van Suriname Landscaping & Cleaning.

In 2004 besloot Carbière zijn vaste baan op te zeggen en zijn vroegere passie voor tuinieren en landscaping weer op te pakken en daar bedrijfsmatig in te investeren. Hij kocht de nodige machines en begon weer met onderhouden van tuinen. “Gaande weg ga je je als bedrijf verdiepen in andere aspecten van hovenieren en landscaping”, vertelt Carbière. Het aanleggen en inrichten van tuinen en landscaping behoren nu tot de hoofddienstverlening.

‘Laat uw perfecte droomtuin aan ons over’

De vraag naar landscapingdiensten is aanzienlijk gegroeid sinds Carbière van start ging. “Aangezien de tuin de uitstraling van je huis meebepaalt, besteden mensen het steeds vaker professioneel uit”, verklaart de hovenier. Suriname Landscaping & Cleaning voorziet inmiddels in een divers portfolio. Bij ‘green landscaping’ gaat het om grasmatten, planten en bomen. ‘Hard landscaping’ behelst sierbestrating, stepping stones (tegelpaden), edge curbing (stenen of betonnen omranding), pergola’s en cabana’s en met ‘water landscaping’ wordt voorzien in vijvers, fonteinen, zwembaden (met of zonder jacuzzi) en watervallen.

Naast tuinen aanleggen, met pergola’s, fonteinen en alles waarmee particulieren hun tuin willen opsieren, behoort ook inrichten van omgevingen voor grote bedrijven tot de expertise van Carbière en zijn team. Hun meest memorabele opdracht was het inrichten van de omgeving van de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven. “Dat was echt een project op groot formaat en we hebben daar zeker ook veel uit geleerd. Het doet elke keer goed wanneer je daar rijdt en met trots ziet wat we hebben kunnen neerzetten.”

Eigen tuinproducten

Ook het vervaardigen van eigen tuinproducten behoort tot de diensten van Suriname Landscaping & Cleaning. Dat houdt in potgrond, zwarte aarde en mulch. Dat laatste is een bovenste bodemlaag van organisch materiaal in verschillende kleuren. Een groot voordeel van mulchen is dat onkruid geen kans krijgt. Suriname Landscaping & Cleaning vervaardigt overwegend rode mulch omdat die het meest gevraagd is om daarmee bakken of planten ‘aan te kleden’. “De mulch dient niet alleen als decoratie voor de planten maar ook als beschermingvoor de bodem”, legt Carbière uit. “Het voorkomt uitdroging van de bodem, want het houdt alle vocht vast waardoor de planten alle voedingswaarden benutten.”

Consitente kwaliteit

Met het vervaardigen van eigen tuinproducten streeft Suriname Landscaping & Cleaning naar consistente kwaliteit. “Om meer controle te hebben over de kwaliteit hebben we ervoor gekozen om bepaalde producten zelf te vervaardigen. Zo kunnen wij onze klanten garanderen dat zij topkwaliteit van ons krijgen.” Uiteraard behoort onderhoud ook tot het dienstpakket van Suriname Landscaping & Cleaning. “Want ons motto zegt het eigenlijk al: ‘Laat uw hovenierswerk geheel over aan ons’.”


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.