fbpx
Snel, makkelijk en toch duurzaam bouwen

Snel, makkelijk en toch duurzaam bouwen

Snel, makkelijk en toch duurzaam bouwen

PVC Panel International

Veelzijdige toepassing

Het begint allemaal met kwaliteitsvolle grondstoffen als basis voor duurzame panelen van polyvinylchloride – ofwel pvc-panelen of pvc-panels – vervaardigd in Suriname. “Klanten reageren verrast als ze horen dat we hier zelf pvc-panelen produceren”, zegt Annastacia Recappé, onderdirecteur van PVC Panel International. Begonnen in 2008 opereert het bedrijf sinds oktober onder deze nieuwe naam. De kwaliteit blijft onveranderd gegarandeerd.

Onder de vorige eigenaren stond het bedrijf bekend als ‘Suripe NV’. “Maar eigenlijk wist niemand dat het iets te maken had met pvcpanelen”, motiveert Recappé de naamsverandering.

Snel, makkelijk en toch duurzaam bouwen

Toen was de export voornamelijk gericht op de Europese markt. Sinds de overname en onder de nieuwe naam PVC Panel International worden de hogekwaliteitspanelen ook naar tenminste tien landen binnen de regio geëxporteerd. Een groot gedeelte van de productie is bestemd voor de export.

Pvc-panelen worden als materiaal het meest toegepast binnen de bouw in het Caraïbische gebied. PVC Panel International heeft zowel grote als kleine afnemers in onder meer Jamaica, Haïti, Dominica en Aruba. “In gebieden die onderhevig zijn aan orkanen, zoals Sint Maarten, zijn de pvc-panelen goed te gebruiken voor de snelle heropbouw van huizen”, vertelt Recappé over de veelzijdige toepassing. Ze kunnen worden aangebracht als plafonds en binnenwanden.

“Je kunt al heel snel iets construeren met de panelen die in verschillende breedten komen en er is keuze uit een assortiment van verschillende modellen en kleuren.” Indrukwekkend is het zeker te noemen als je langs de meters lange panelen loopt in de fabriek. Jaarlijks produceert PVC Panel International 1 miljoen vierkante meter aan pvc-panelen. “Dat zijn 138 gevulde containers vol met de pvcplaten om maar een beeld te hebben van de hoeveelheid”, rekent Recappé voor.

Gegarandeerde kwaliteit

Dat PVC Panel International staat voor zijn duurzame kwaliteit blijkt uit de garantie van 10 jaren voor zijn producten. “Wij geven de garantie dat onze producten niet verkleuren, afbrokkelen of uitdrogen omdat wij weten dat we kwaliteitsvolle grondstoffen gebruiken volgens Europese en Amerikaanse standaarden”, zegt Recappé over het onderscheid met concurrenten. De grondstoffen worden zelf in het fabriek gemengd door eigen experts die de juiste formule weten te hanteren.

“Het is natuurlijk geheim hoeveel procent we van wat mengen, maar met onze formule worden stevige panelen vervaardigd die de kwaliteitstesten doorstaan”, zegt de onderdirecteur zelfverzekerd. Er wordt getest op flexibiliteit, buigzaamheid en hoe makkelijk de panelen in elkaar geschoven kunnen worden. “Het is net als een puzzel alleen mag je de inschuifnaden nauwelijks zien”, luidt een van de kwaliteitseisen. De panelen worden ook getest op brandbestendigheid.

“We sturen onze samples op naar Frankrijk en hebben kunnen constateren dat onze panelen brandvertragend werken. Dit zit hem allemaal in de grondstoffen die wij gebruiken.”

Nieuwe producten

PVC Panel International streeft voor volgend jaar twee nieuwe soorten pvc-producten aan te bieden op de markt. “Voor nu hebben wij alleen maar panelen voor binnenwanden, maar we willen binnenkort ook komen met panelen voor buitenwanden. Deze kunnen gebruikt worden voor het snel opzetten van kleine ruimten, zoals wachtershuisjes of een schuur die goedkoper zullen zijn maar toch bestendig tegen de natuurelementen.”

Ook wordt ernaar gestreefd een tussenafmeting aan te bieden die vooral veel gevraagd is op de Caraïbische markt. “Voor nu hebben wij afmetingen van 10, 20 en 30 cm breedte. We willen een tussenafmeting van 25 cm breedte aanbieden, want dat blijkt voor de meesten net de juiste afmeting te zijn om in de bouw te gebruiken. Je bent sneller klaar met het plaatsen van je plafond en je hebt niet zoveel ervan nodig.”

Het vervaardigen van de producten gaat ook gepaard met de nodige ‘waste’, maar die wordt op een verantwoorde manier verwerkt. Panelen die zijn afgekeurd omdat ze schade hebben, worden versnipperd. Het afvalmateriaal wordt verpakt in grote zakken waarin de grondstoffen zaten en opgekocht door een bedrijf dat daarmee pvc-buizenvervaardigd. “We letten dus niet alleen op het woongenot van onze klanten, maar ook op ons milieu.”

Lees meer berichten uit de categorie .

oktober 5, 2019

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.