Varossieu 60 jaar

Varossieu 60 jaar

Varossieu

Waarmee onderscheidt Varossieau zich?

De naam Varossieau vindt zijn oorsprong in Alphen aan de Rijn, in een pittoresk dorpje waar Lodewijk Varossieau wordt geboren; een kunstschilder, die zijn eigen vernis vervaardigt. Het familiebedrijfje wordt van generatie op generatie overgedragen.

In 1959 wordt ook de oversteek gewaagd naar de toenmalige kolonie Suriname en wordt er in een loods te Land van Dijk, een klein vernisfabriekje onder de naam Varossieau geopend. De verffabriek verandert meerdere malen van eigenaar. Er vinden tal van fusies en overnames plaats. Sedert januari 2008 is Varossieau onderdeel van PPG. 60 jaar na oprichting, is het eens kleine vernisfabriekje, uitgegroeid tot een trotse producent van verf en verfbenodigdheden, met een personeelsbestand van ruim 50-man. Een modern bedrijf met een gedreven leiding, die zijn vizier ook op de regio richt. Varossieau is thans marktleider op het gebied van decoratieve verf onder de merknaam Historex.

Het voortdurend streven naar topkwaliteit staat bij het bedrijf hoog in het vaandel.

 • Varossieau produceert op een overwogen en verantwoordelijke manier; op een manier die generatie op generatie wordt verbeterd.
 • Varossieau levert alleen verf en materialen waar zij 100% achter staat.
 • Varossieau heeft aandacht voor veiligheid tijdens het gehele proces.
 • Varossieau respecteert milieu en mens.
 • Varossieau investeert tijd en aandacht in haar personeel, haar relaties, de service en nazorg.

Staf en personeel worden regelmatig getraind omtrent de nieuwste ontwikkelingen in de branche. Als extra service naar haar doelgroep toe, worden haar subdealers, aannemers, schilders en andere vaklieden jaarlijks getrained door Varossieaus eigen experts en buitenlandse PPG trainers, over Varossieau verf en verfsystemen. Voor doe-het zelvers worden er kosteloos, voor de fijne kneepjes, interactieve workshops georganiseerd. Beurzen en tentoonstellingen zijn voor het bedrijf belangrijke momenten om contacten te leggen met klanten en leveranciers.

Eén aspect staat bij Varossieau voorop: haar klanten en relaties mogen altijd rekenen op eerlijk en (gratis) goed advies, met de garantie voor een optimaal resultaat. Door aandacht te geven aan de community geeft het bedrijf haar slogan ‘we protect and beautify the world’ ook sociale relevantie.

Varossieau is een innovatief bedrijf en investeert consistent in nieuwe productieprocessen, met het oog op de steeds veranderende wensen en behoeften van haar consumenten. Als geen ander waardeert Varossieau de kracht van haar staf en personeel en is trots op de ondernemingsgeest die in alle lagen van het bedrijf doordrongen is, maar meer in het bijzonder waardeert zij haar klanten en afnemers die hun vertrouwen in het bedrijf blijven stellen. Varossieau zal medio 2020 haar kleurmanagement systeem upgraden, dit houdt in dat bij enkele verfsoorten de eigenschappen zullen veranderen wat veel voordelen met zich mee zal brengen, zoals:

 • Groter kleurenbestand
 • Meer varianten en glansgraden
 • Minder geur
 • Betere dekking en aanhechting
 • Milieuvriendelijker

Ook zullen enkele alkydverven Thixotropen worden: deze verven hoeven niet verdund te worden en zullen voordelen voor de schilders meebrengen, zoals:

 • Geen inzakking van de verf
 • Betere aanhechting
 • Strijkklaar

Kortom: Varossieau Suriname ziet de de toekomst vol vertrouwen tegemoet.E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.