fbpx
Vortex Aviation Suriname

Vortex Aviation Suriname

Vortex Aviation Suriname

Internationaal fit bevonden voor commerciële vliegdiensten

Commerciele vluchten

Begonnen als eenmansvliegschooltje is Vortex Aviation in vijf jaar uitgegroeid tot een gecertificeerd luchtvaartbedrijf voor commerciële diensten. Met ‘Vortex Heli Services’ zullen binnenkort, met een state-ofthe- art toestel, eveneens helikopterdiensten worden aangeboden.

Al in de wachtruimte van Vortex Air Services, aan de Doekhieweg Oost te Zorg en Hoop Airport, komt de bezoeker in de juiste sfeer. Gerieflijke grijsleren stoelen met verstelbare armleuningen uit een passagiersvliegtuig. Aan het plafond een radiografisch model van een Cessna-toestel.

Vortex Aviation Suriname

Aan de muren posters van een Boeing 777-cockpit en alle typen gevechtsvliegtuigen van de Tweede Wereldoorlog. Een glanzend model van de vroegere SLM-Boeing 747 en meer. Door de glazen wand kijk je uit op de hangar. Er staat een oogstrelende, witte helikopter met meterslange grijze rotorbladen en het uitnodigende logo van ‘Vortex Heli Services’.

“Dit toestel is state-of-the-art”, zegt oprichter en directeur Gilbert Samuels over het stijlvolle interieur en de betoverende cockpit. De helikopter is op dit moment de modernste in Suriname en kan negen passagiers comfortabel vervoeren. Hiermee is Vortex de eerste in Suriname die inspeelt op de verwachte Surinaamse offshore olieindustrie. “Er zijn genoeg signalen om te geloven dat die gaat komen”, klinkt het vol vertrouwen. “Er zullen helikopters nodig zijn voor transport van en naar de boorplatforms. Maar ook om evacuaties uit te voeren.”

Vortex Aviation bestaat vijf jaar en is sinds mei 2019 AOCgecertificeerd (Air Operator Certificate). Dat betekent dat ‘Vortex Air Services’ naar internationale standaarden “fit en verantwoordelijk” bevonden is voor commerciële operaties. “Met goede begeleiding van de CASAS is het ons gelukt om een verantwoorde operatie op te
zetten en de certificering succesvol te doorlopen, in amper een jaar tijd.”

De vraag naar commerciële vluchten is groot, ook vanwege maatschappelijk verantwoorde bezigheden van Vortex. “Ik heb aardig wat vrienden in de inheemse dorpen en help er projecten realiseren”, vertelt Samuels. “Vooral buitenlandse ngo’s mogen van hun hoofdkwartier niet vliegen met niet-gecertificeerde bedrijven.” Er is een ‘broederlijke relatie’ met Stichting Kuluwayak uit het dorp Apetina. Kuluwayak werkt aan lokale ontwikkelingsprojecten zoals een succesvol kippenteeltbedrijf en een vakantielodge, in samenwerking met andere organisaties. Ook stichting Mulokot van het dorp Kawemhakan aan de Lawa is een partner. “Reden waarom wij ook haast hebben gemaakt met ons AOC.”

De Vortex-vloot bestaat uit vliegtuigen en helikopters. Het begon als eenmansvliegschool Vortex Aviation Academy. Samuels als vlieginstructeur, grondinstructeur én gediplomeerd vliegtuigmonteur. Hij sleutelde zelf aan zijn vliegtuig en gaf vlieg- en theorielessen. “Op een gegeven moment kwamen nog een monteur en instructeur
erbij. Zo zijn we langzaam gegroeid naar zeventien man.”

Overal bekend

Samuels was jarenlang de enige fulltime vlieginstructeur bij Aero Club Suriname. “Met hulp van vrienden en anderen die van luchtvaart houden, heb ik de vliegschool kunnen opzetten. Tot op heden is er flinke steun van familie van een overleden vriend die de eerste handreiking had gedaan om mijn droom te helpen realiseren.”

Jaarlijks levert Vortex Academy gemiddeld vijf piloten voor eenmotorige vliegtuigen. Dat is noemenswaardig voor Surinaamse maatstaven. Na zo’n vijftig vlieguren wordt het examen afgelegd voor een ‘private pilot’-brevet. “Wij mogen met trots zeggen dat nog nooit een student van ons is afgewezen in al die jaren.” De vliegbrevetten die door de CASAS worden afgegeven, zijn erkend door de Internationale Burgerluchtvaartorganisatie (ICAO). “Dus overal geldig en erkend”, garandeert Samuels.

Zelf heeft hij een indrukwekkende loopbaan. In 1997 elders begonnen als assistent-monteur, behaalde in 2001 zijn helikopterbrevet, in 2005 zijn vleugelbrevet bij de Aero Club, in 2007 zijn monteursbrevet, in 2008 in de VS zijn instructeurslicentie. In 2010 eveneens in de VS zijn brevet voor multi-engine-instrument (ook voor instructeur) en voor instrument-instructeur.

Bijna 9.000 vlieguren

Samuels vloog parttime bij Gum Air, de zendingsvliegdienst MAF, was monteur en piloot in training bij Blue Wing, monteur bij CARICOM Airways en instructeur bij Aero Club Suriname. De opgedane ervaringen bij deze maatschappijen – waarmee nog steeds een gezonde verstandhouding en samenwerking is – hebben bijgedragen aan de opgebouwde, nodige kennis voor het runnen van een vliegorganisatie. “Maar zonder de inzet van mijn team zou het geen AOC-bedrijf zijn geworden”, benadrukt Samuels. “Met dank ook aan hun thuisfronten die eveneens offers moesten maken, zodat wij soms lange uren konden maken.”

Hij heeft ongeveer 8.500 tot 9.000 vlieguren erop zitten. Lachend: “Geloof me: een duizendurenpiloot is een heel ervaren piloot.” De luchtvaartondernemer borrelt van de ambities. “We investeren nu in piloten en monteurs. Binnen vijf jaar willen wij een complete Surinaamse crew die een professionele helikopteroperatie kan draaien voor de olie- en gasindustrie. We blijven natuurlijk ook de binnenlandse inwoners van dienst.”

Lees meer berichten uit de categorie .

juli 7, 2019

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.