blank

Sopropoweg pc 68

Sopropoweg pc 68 - 7 hectare landbouwgrond te koop in Saramacca, de “groente- en fruitschuur van Suriname’’ - Surgoed Makelaardij NV - Paramaribo, Suriname

Sopropoweg pc 68

7 hectare landbouwgrond te koop in Saramacca, de “groente- en fruitschuur van Suriname’’

Objectcode: KP00348

€ 50.000 EURO

Deel dit object nu!


Status: Te koop
Titel: Grondhuur
Bestemming: Landbouw
Perceelopp.: 7.4 ha
Frontbreedte: 100 m
Diepte: 75 m

Omschrijving

Saramacca is een district gelegen aan de westgrens van Paramaribo. De oppervlakte van Saramacca is 3636 km2 en de hoofdplaats van het district is Groningen. Het belangrijkste bestaansmiddel is de landbouw, voornamelijk de klein landbouw. Naast de landbouw wordt sinds de jaren tachtig de aardoliewinning een belangrijke aanvulling op de inkomsten. Tijgerkreek is een van de zes ressorten waaruit Saramacca is onderverdeeld. In het oosten grenst Tijgerkreek aan Groningen, in het zuidoosten aan Kampong Baroe, in het zuiden en westen aan Calcutta en in het noorden aan de Wayamboweg. Het ressort is vernoemd naar de Tijgerkreek, een zijrivier van de Saramacca.

Aan de Sopropoweg in het ressort Tijgerkreek, wordt een grondhuurperceel te koop aangeboden. Het perceel heeft een totaaloppervlak van bijkans 7,4 ha, met een frontbreedte van 100 m en een diepte van 750 m en loopt door tot aan de parallel gelegen Chaurayaweg. Beide wegen zijn aangelegd op zandritsen die min of meer evenwijdig lopen aan de kust en afgewisseld worden met lager gelegen kleigronden (zwampen). Vanuit beide wegen heeft het perceel landinwaarts een strook van ca 2,5 ha hoogland met daartussen 2 ha zwamp.

Bereikbaarheid: Het perceel is momenteel slechts te bereiken via de Sopropoweg. De Sopropoweg is een onverharde zandweg. Het perceel ligt ongeveer 3 km naar binnen vanaf de afslag aan de Tijgerkreek Westweg. De weg is aangelegd op een schelprits en redelijk goed begaanbaar. Toegang tot het terrein is via een brede bekokerde inrit. Het perceel is tot aan het zwampgedeelte helemaal ontbost. Nutsvoorzieningen zijn aanwezig in de omgeving.

Lees verder...

Belangrijk is te vermelden dat de bestemming van dit grondhuurperceel LANDBOUW is en een looptijd heeft tot 2055. Deze grond is dus uitermate geschikt voor agrarische doeleinden en een optimale benutting van dit perceel voor activiteiten zoals landbouw- en veeteeltproduktie alsook aquacultuur, is te realiseren door aanleg van de daartoe vereiste infrastructuur en inrichting.

Verder kan aangegeven worden dat in 2021 met ondersteuning van Staatsolie NV het eerste Agrarisch Praktijk Centrum (ACP) te Tijgerkreek is opgezet met als doel de mechanisatie binnen de landbouw te stimuleren en in mei 2023 het startsein is gegeven voor het Agricultural Technical Cooperation Centre projekt, welke ondersteund wordt door de regering van de Volksrepubliek China. In het kader van beide projekten zullen plaatselijke boeren getraind en technisch begeleid worden op het gebied van innovatieve landbouwtechnieken en -produktie.

Dit perceel wordt tegen een zeer scherpe prijs van 50.000 euro te koop aangeboden en staat op naam van een stichting. Overname van de stichting is mogelijk bij aankoop.

Hebt u serieuze plannen om in de agrarische sector te investeren? Neemt u dan gerust contact op met de makelaar voor meer informatie

All information provided by the listing agent/broker is deemed reliable but is not guaranteed and should be independently verified. No warranties or representations are made of any kind.
blank

Virginia Telting-Popken

+597 766 9770

+597 422 644

[email protected]

Contact

  Voornaam*

  Achternaam*

  Landnummer*

  Telefoon*

  E-Mail*

  Bericht
  blank

  Klik op de kaart om deze te vergroten!

  Sopropoweg pc 68 • Tijgerkreek • Saramacca • Suriname