Checklist

Kunt u aangeven welke stappen ik moet nemen om een huis of perceel te kopen?

Checklist t.b.v. aankoop van uw huis en/of perceel

U heeft het voornemen om een woning en/of perceel te kopen, maar heeft nog geen idee waar te beginnen met uw zoektocht naar uw ideale woning en/of perceel. Wij van Surgoed willen u hiermee helpen en hebben daarom speciaal voor u deze checklist samengesteld. Deze checklist geeft u in het kort inzicht in het koopproces van uw ideale woning en/of perceel.

 STAP 1: Bepaal uw budget

  • Bereken met de ondersteuning van onze hypotheekadviseuse hoe hoog het bedrag is dat u te besteden heeft. U weet dan gelijk hoe hoog het bedrag is dat u kunt lenen en wat uw maandlasten zullen zijn. De bank zal maximaal 80% financieren, dus u zult aan eigen middelen zeker 20% van de verkoopprijs dienen te hebben.
  • Onze hypotheekadviseuse en de financiële instelling waar u uw aanvraag indient zullen samen met u de voorwaarden doornemen. U kunt hierbij denken aan een vast inkomen en dat de ruimte van uw aflossingscapaciteit getoetst zal worden en toereikend zal moeten zijn.
  • De bijkomende kosten zijn bank-, notaris-, en overdrachtskosten. De overdrachtskosten zijn ongeveer 12% over de taxatie waarde van het object, in de meeste gevallen valt dit lager uit als de daadwerkelijke aankoopprijs.

STAP 2: Bepaal het type huis en/of perceel waar uw voorkeur naar uit gaat

  • Kies de buurt(en) waar u uw onroerend goed wilt kopen.
  • Wat zijn de belangrijke eisen waaraan uw perceel respectievelijk woning moet voldoen (type huis, de ruimte, aantal slaap-/badkamers, etc.).

STAP 3: Neem contact op met de experts die u nodig zult hebben

  • Surgoed Makelaardij NV helpt u graag om uw onroerend goed te vinden.

Nota bene:

Voor een optimaal woongenot zijn er diverse leuke locaties in groot – c.q. de rand van Paramaribo. Enkele van deze locaties zoals Uitvlugt en Par’bo Noord zijn erg gewild bij onroerend goed zoekers. Houdt u er daarom rekening mee dat de prijzen van objecten gelegen in deze gebieden, hoger liggen.


E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.