Fiber to the Home

Fiber to the Home

Glasvezelkabel tot aan huis

Telesur is in samenwerking met UCC op 10 februari 2014 officieel van start gegaan met de uitvoering van het Fiber To The Home, (FttH) project. Met de uitvoering hiervan voorziet het Telecommunicatiebedrijf Suriname Telesur de gemeenschap van innovatieve telecommunicatievoorzieningen. Telesur speelt in op de sterke groei in dataverkeer, de vraag naar bandbreedte en betrouwbaar internet.

Een ander voordeel is dat deze snelheid niet alleen wordt gebruikt om informatie (tekst, beeld, geluid) te ontvangen, maar ook om die te versturen. Een glasvezel aansluiting is symmetrisch; dat wil zeggen dat de download en upload snelheid gelijk zijn.

Middels het hypermoderne glasvezelnetwerk biedt Telesur services aan van hoogwaardige kwaliteit, met name internet met hogere snelheden, internet tv en internet bellen (VOIP). Glasvezel opent de weg voor het doorgeven van HD-televisie, films, video’s, games, muziek, radio, telefonie en razendsnel internet.

Naast de verschillende telecommunicatie mogelijkheden is de glasvezel-verbinding minder storingsgevoelig en biedt dus een stabielere verbinding.

In vergelijking met een koperen kabelverbinding, verbruikt een glasvezelverbinding aanzienlijk minder energie voor het transporteren van data. Voor het milieu is dit een positief gegeven. Het glasvezelnetwerk is zeker een uitkomst voor zowel particulieren als bedrijven.

Evenals bij koperen telefoonkabelverbindingen wordt de glasvezel infrastructuur ondergronds aangelegd. Naast het ondergrondse gedeelte wordt door UCC de complete binneninstallatie (inclusief aansluitingen voor telefoon, internet en televisie) geïnstalleerd en opgeleverd.

Aansluiting op het netwerk is kosteloos. De klant dient een aanvraag in bij Telesur voor afname van de diensten internet, internet televisie of internet bellen.

Gebieden waar breedband infrastructuur ontbreekt, komen als eerst aan bod. In de eerste fase betreft het Surivillage, CLO project, Aquariusstraat, Hannaslust en Exodusproject.

Lees meer berichten uit de categorie Bedrijven.

januari 7, 2015
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.