blank

Licht, belangrijker dan u denkt

Licht, belangrijker dan u denkt

Advertorial

Hoe vaak, waar en wanneer maakt u gebruik van licht? U staat er ongetwijfeld niet bij stil. Althans, niet bewust. Bij HD Lighting gebeurt dat wel. Sinds de oprichting in 2004 is HD Lighting de enige licht- en lampenspeciaalzaak in Suriname.

blank

Lichtplan

Om mensen te helpen bij het maken van de keuze voor de juiste verlichting, werkt HD Lighting met een lichtplan. “De hoeveelheid aan keuzes kan soms overrompelend zijn. Zo heeft iedere beslissing een effect op de volgende en de uiteindelijke beleving van de omgeving”, meent Poese. Een lichtplan omvat al deze aspecten voorzien van berekeningen en een advies over de te gebruiken lampen, lichtkleuren en sterktes. “Bij de inrichting van uw woonkeuken houden we er rekening mee dat je tijdens het koken, wanneer je graag goed in de pannen kunt kijken, ander licht wenst dan tijdens het tafelen met bezoek waar de intieme sfeer met iets zachtere verlichting kan worden versterkt.” Zo’n plan kan bijvoorbeeld gemaakt worden

op het moment van bouw, verbouw of wanneer binnen- of buitenruimtes opnieuw worden ingericht. Het beste moment om HD Lighting in te schakelen voor het maken van een lichtplan is aan de tekentafel, zegt Poese. ,,Het plan begint namelijk bij het intekenen en trekken van de kabels voor de benodigde lichtpunten. Maar dan ben je er nog niet. De keuze voor verlichting is het resultaat van een samenspel tussen de functie, indeling en inrichting van de ruimte. En daar ben je aan de tekentafel mee bezig.”

De adviseur van HD Lighting helpt de klant bij het maken van de keuzes. ,,De uitdaging bij het maken van een lichtplan zit voor ons in het samenbrengen van de wensen van onze klant en de diversiteit aan mogelijkheden binnen ons aanbod.

Dat wat klanten willen, is vanuit het oogpunt van de verlichting niet altijd mogelijk of wenselijk, en het is aan ons om dan alternatieven aan te dragen die tegemoet komen aan de wensen van de klant.”

Energie

Een ander terrein waar de medewerkers van HD Lighting deskundig zijn, is energie. Ze doen die kennis op door opleiding en training, waarbij wordt uitgegaan van internationale standaarden. Ook bezoek aan beurzen en intensieve contacten met leveranciers draagt bij aan het actueel houden van hun kennis. Op dit moment gaat de aandacht uit naar energiebewuste en energiezuinige oplossingen, maar ook kostenbesparing is een belangrijk punt. ,,We merken dat het voor onze klanten een belangrijk aandachtspunt is. Het gaat er niet alleen om te besparen op de energierekening. Ook de aanschaf van armaturen vervaardigd van kwalitatief goed en duurzaam materiaal en de garantie die wij erop bieden, zijn van invloed op de levensduur en dus uiteindelijk ook op de kostenbesparing.”

Dat licht meer is dan een armatuur met een lamp, bewijst de woning van Poese zelf. ,,Regelmatig stoppen de mensen bij mijn woning om even te kijken. Mijn tuin en woning fungeren als showroom”, lacht hij. Ook in de stad is het werk van HD Lighting zichtbaar. Zo zijn diverse kantoren, parkeerplaatsen, winkels, het

Onafhankelijkheidsplein en de buitenruimte voor de basiliek verlicht op basis van het advies en met de producten van HD Lighting. Dat HD Lighting ook kennis en ervaring heeft met het realiseren van de technische installatie, bekabeling en de veiligheidseisen die horen bij verlichting, is niet bij iedereen bekend. Om daar verandering in te brengen opent het bedrijf binnenkort een gespecialiseerde dochteronderneming. ,,We horen dat onze klanten zichzelf voornemen nooit meer met onkundige elektriciëns te werken. Het is dan ook aan ons om daar op in te springen en meer naar buiten te treden met onze uitgebreide kennis en ervaring.”

Ook als u nog niet toe bent aan het maken van een heel lichtplan, nodigt Isaak Poese u van harte uit in één van zijn winkels. Zijn specialisten staan voor u klaar aan de Johannes Mungrastraat 31, in de Hermitagemall unit 20/21 en in de hoofdvestiging aan de Jozef Israelstraat 20.

Lees meer berichten uit de categorie Gezondheid Bedrijven Advertorial.

april 5, 2015
ADVERTENTIE

E-mailadres:

Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en ga ermee akkoord.