blank

Korte kerkstraat 1

Korte kerkstraat 1 - Imposant tijdloos multifunctioneel inzetbaar zakenpand met karakter in het hartje van Paramaribo - Surgoed Makelaardij NV - Paramaribo, Suriname

Korte Kerkstraat 1

Imposant tijdloos multifunctioneel inzetbaar zakenpand met karakter in het hartje van Paramaribo

Objectcode: KZ00964

€ 3.500.000 EURO

Deel dit object nu!


Status: Te koop
Titel: Eigendom
Type: Kantoor
Kantoorruimte: 6422 m²
Perceelopp.: 3263 m²
Woonlagen: 4
Parkeerplaatsen: 25 Ruimtes: 40

Omschrijving

Ontdek een zeldzame kans om eigenaar te worden van dit unieke historische pand in het hart van Paramaribo. Dit unieke gebouw, gelegen aan de Korte Kerkstraat 1, staat bekend als het voormalige Surpost gebouw waar tevens het Domeinkantoor was gevestigd. Het werd opgeleverd in 1960 en is ontworpen door de gerenommeerde architect Nagel, die ook vele andere gebouwen rondom het Kerkplein heeft ontworpen.

De architectonische kenmerken uiten zich door de Modernistische architectuur. Horizontaal georiënteerd met vleugels aan weerszijden voorzien van verticale ramen met een centraal element. Een toren met opvallende ronde ramen en een iets terugliggende ingang. Gefaseerd geopend met intrek van verschillende afdelingen.

Historische en structurele informatie: Oplevering van het pand vond plaats in 1960, ontworpen door architect Nagel, bekend om zijn bijdragen aan het stadsbeeld van het Kerkplein. Het gebouw is in de loop der jaren onderhevig geweest aan achterstallig onderhoud, waardoor de oorspronkelijke architectonische kwaliteiten niet meer volledig tot hun recht komen.

Beide gebouwen op het terrein dienen compleet gerenoveerd te worden om ze geschikt te maken voor een moderne bestemming.

Lees verder...

Dit pand biedt talloze mogelijkheden voor herontwikkeling. Dankzij de A1-locatie in het historische centrum van Paramaribo is dit gebouw ideaal voor:

Kantoorruimtes
Boutique hotels
Culturele centra
Horeca (restaurants en cafés)
Commerciële ruimtes
Waarom investeren in dit pand?

Historische waarde: Een iconisch stuk van Paramaribo's erfgoed.
Architectonische uniekheid: Ontworpen door een beroemde architect, met een opvallend modernistisch ontwerp.
Toplocatie: Gelegen in het historische en levendige centrum van Paramaribo.
Potentieel: Na renovatie een uitstekende investering met veel mogelijkheden voor commerciële of culturele doeleinden.

Investeerders opgelet;
Grijp deze buitengewone kans om eigenaar te worden van een historisch en architectonisch waardevol pand in het hart van Paramaribo. Ontdek de vele mogelijkheden die dit unieke gebouw te bieden heeft en geef het een nieuwe bestemming.

All information provided by the listing agent/broker is deemed reliable but is not guaranteed and should be independently verified. No warranties or representations are made of any kind.
blank

Surgoed Makelaardij NV

+597 422 644
[email protected]

Contact

  Voornaam*

  Achternaam*

  Landnummer*

  Telefoon*

  E-Mail*

  Bericht
  blank

  Klik op de kaart om deze te vergroten!

  korte kerkstraat 1 • Paramaribo Centrum • Paramaribo • Suriname